Goede kinderschoenen, waarom is dit zo belangrijk voor mijn kindje?

Goede kinderschoenen, waarom is dit zo belangrijk voor mijn kindje?
13 maart 2024 33 view(s)

Goede kinderschoenen, waarom is dit zo belangrijk voor mijn kindje?

Goede kinderschoenen, waarom is dit zo belangrijk voor mijn kindje?

Als ouders willen we het beste voor onze kinderen en daarom zijn goede babyschoenen en kinderschoenen erg belangrijk. Je bent er misschien niet altijd bewust mee bezig, maar de juiste kinderschoentjes kunnen een enorme impact hebben op de ontwikkeling van je kindje. Door het dragen van geen goede kinderschoenen kan jouw zoon of dochter hier op latere leeftijd last van krijgen. Effecten hiervan kunnen zijn; voetafwijkingen, houdingsproblemen, voetaandoeningen en gewrichtsproblemen. 

De gevaren van slechte kinderschoenen

Slecht passende en lage kwaliteit schoenen kunnen ernstige voetproblemen veroorzaken bij kindjes. Denk aan ingegroeide teennagels, eelt, likdoorn, blaren en zelfs structurele problemen zoals platvoeten.

Slechte kinderschoenen hebben niet alleen invloed op de voetjes van je kindje, maar ook op de houding. Onze voeten vormen namelijk de basis van ons lichaam. Als deze basis niet goed wordt ondersteund, kan dit leiden tot een verkeerde houding. Het dragen van slechte schoenen kan de houding van een kindje negatief beïnvloeden, wat op de langere termijn kan resulteren in rugpijn, nekpijn en andere problemen. 

Kinderen doen niks liever dan actief spelen en hierbij is de grip en stabiliteit van een schoentje erg belangrijk. Door slechte grip, gebrek aan stabiliteit en onvoldoende demping in slechte kinderschoenen verhoogt dit het risico op vallen en verwondingen. 

Als laatste belemmert het de ontwikkeling van de voetjes van je kleintje. De voeten van kinderen groeien en veranderen voortdurend en het is belangrijk dat de kinderschoenen hierop afgestemd zijn. Een slecht paar schoenen kan de natuurlijke ontwikkeling van de voetjes belemmeren op de lange termijn en dit kan leiden tot blijvende problemen. 

BunniesJR helpt jou met het kiezen van goede kinderschoenen

Bij BunniesJR hebben we vier verschillende loopfases ontwikkeld, hierbij wordt er rekening gehouden met het ontwikkelingsproces van de kindervoetjes. Voor elke stap in dit proces heeft BunniesJR passende kinderschoenen met eigenschappen die aansluiten bij de loopfase waarin je kindje zich bevindt. De verschillende loopfases die we hebben ontwikkeld: Loopfase Baby, Loopfase Flex, Loopfase Stap en Loopfase Super Stap.

Als jouw kleintje nog kruipt, de eerste stapjes zet en zich begint op te trekken aan de tafel, dan is het tijd voor babyschoentjes uit de Baby Loopfase. De beentjes en voetjes van jouw kleintje mogen wennen aan het dragen van het gewicht. Hierbij is het belangrijk dat de voetjes goed ondersteund worden door fijne babyschoentjes. De schoentjes van BunniesJR hebben een antislip zool, zijn flexibel en vormen zich naar de voetjes. Daarom zijn ze perfect voor de eerste stapjes. Als er in deze loopfase door je kindje slechte schoentjes gedragen worden kan dit effect hebben op de grip en stabiliteit. Bij de eerste stapjes is de stabiliteit van je kleintje nog maar minimaal, en als de schoentjes geen antislip zool hebben kan je zoontje of dochtertje sneller uitglijden of vallen. Schoentjes kopen die het beste grip bieden voor de eerste stapjes? Bekijk onze babyschoentjes.

In de Flex Loopfase begint jouw kindje met het zetten van losse stapjes. Dit gaat soms nog wijdbeens met gebogen knietjes, maar het zelfstandig stappen is een feit! De kinderschoenen uit deze loopfase van BunniesJR bieden voldoende stevigheid, een buigzame zool en grip door het profiel. Als de kinderschoentjes niet voldoende stevigheid bieden, kan dit invloed hebben op de houding van het kindje. Onze voeten vormen namelijk de basis van ons lichaam en als deze basis niet goed is kan dit leiden tot houdingsproblemen. Hier kan je kindje zijn of haar hele leven nog last van hebben. Wil je dit voorkomen? Koop dan de BunniesJR kinderschoenen uit de Flex Loopfase

Als je kleintje inmiddels goed zelfstandig kan lopen en geen moeite meer heeft met het bewaren van evenwicht, bevind je kindje zich in de Stap Loopfase. De kinderschoenen in deze loopfase zijn iets steviger dan de schoentjes uit de BunniesJR Flex Loopfase. Deze schoenen hebben namelijk een stevige zool en bieden steun en stabiliteit. Schoenen die geen stevige zool hebben, bieden vaak onvoldoende ondersteuning aan de voetjes en enkels van je kindje. Dit kan leiden tot vermoeidheid en pijn in de voeten, en zelfs tot overbelasting van spieren en gewrichten. Daarom is het belangrijk dat je voor je kindje goede, stevige schoenen koopt. Op zoek naar dit soort schoentjes? Bekijk onze kinderschoenen in de Stap Loopfase.

De laatste loopfase die we bij BunniesJR hebben geïntroduceerd is de Super Stap Loopfase. In deze fase is jouw kindje niet meer te stoppen! Lopen vergt geen concentratie meer en het gaat nu zonder na te denken, jouw (b)engel kan rennen, springen en dansen. De schoenen van BunniesJR in deze loopfase bieden steun, hebben een slijtvaste zool en een verstevigd hielstuk. Op zoek naar goede schoentjes voor deze fase? Bekijk onze kinderschoenen uit de Super Stap Loopfase.

De loopfase van je kleintje is nu bekend, maar nu nog het juiste maatje voor je (b)engel. Bij BunniesJR hebben we hiervoor de voetjesmeter. Het goed opmeten van de lengte van de voetjes van jouw kleintje is een hele belangrijke stap. Kindervoetjes kunnen in een korte tijd snel groeien en daarom adviseren wij om iedere 3 maanden de voetjes van jouw kind op te meten. De voetjes van je kleintje kan je opmeten via het volgende formulier; voetjesmeter.

Om de keuze voor het juiste maatje nog makkelijker te maken, hebben we bij BunniesJR een superhandig hulpmiddel in de webshop. Bij alle BunniesJR schoentjes vind je een knop ‘’Vind jouw maatje’’. Meet de voetjes van je kindje op en vul het aantal centimeters in. Er komt dan een maatadvies uit die bij de voetjes van je (b)engel past en zo heb je altijd schoentjes in het juiste maatje.