Bunnies JR Baby loopfase

Meten is weten..


1. Meet de voetjes van jouw kindje

Kindervoetjes kunnen in een korte tijd snel groeien en niet goed passende kinderschoenen kunnen vervelende klachten veroorzaken. Wij adviseren om iedere 3 maanden de voetjes van jouw kind op te meten. Om je hierbij te helpen heeft BunniesJR de voetjesmeter ontwikkeld. Hiermee volg je jouw kleintje op de voet!

Heb je onze voetjesmeter nog niet? Print dan de online versie uit om de voetjes op te meten. Zorg ervoor dat je print op "ware grootte" (Schaal: 100%).


Download de voetjesmeter

2. Waar let je op bij het meten van voetjes?

Bij het opmeten van de voeten van jouw kleintje zijn er een aantal dingen waar je op moet letten om het juiste maatje te krijgen. Volg de stappen hieronder en gebruik het BunniesJR maatadvies om te kijken welke maat van je favoriete schoentje je nodig hebt.

- Dat het voetje plat op de grond staat. Kinderen trekken vaak nog de teentjes in waardoor het meten minder accuraat wordt.

- Meet beide voetjes! Voeten zijn niet altijd even lang.

- Zorg dat de hiel tegen een plint/muur staat.

- Gebruik een vlak voorwerp bij de grote teen zodat je een rechte verticale lijn kunt aftekenen op de centimeters. Door de bolling van de tenen gebeurt het snel dat je de pen of potlood schuin houdt en dus niet goed meet.

3. Ontdek jouw loopfase

Vind je het lastig om de juiste schoentjes te kiezen? Bij BunniesJR hebben we om het kiezen van het juiste schoentjes makkelijker te maken alle schoentjes opgedeeld in 4 fases. Al deze fases hebben een aantal kenmerken waaraan je kan herkennen of jouw kleintje zich in deze fase begint. Neem een kijkje bij onze pagina over de loopfases om te ontdekken in welke fase jouw kleintje zich bevindt.

4. Vind je schoentjes, je maatjes..

Elk schoentje heeft een maattabel die van toepassing is op dat specifieke kinderschoentje. Een algemene maattabel zal je op de BunniesJR website dus niet vinden. Ga naar het schoentje van jouw keuze toe en klik op "maatadvies" om de maattabel te vinden.


Altijd de juiste maat bij BunniesJR!

Om de keuze voor het juiste maatje nog makkelijker te maken hebben we bij BunniesJR een nieuwe tool op onze website. Met dit nieuwe hulpmiddel en de voetjesmeter kies je altijd de juiste maat voor jouw kleintje. Bij het maatadvies van BunniesJR zie je precies wat de pasvorm is van elke schoen en welke maat het meest geschikt is. Om jullie kennis te laten maken met ons nieuwe hulpmiddel lopen we samen langs alle opties van het BunniesJR maatadvies. Probeer het nieuwe hulpmiddel nu uit in de shop van BunniesJR en bestel de leukste kinderschoenen van in de juiste maat.


Op de website zal het BunniesJR maatadvies te vinden zijn onder de beschikbare maten bij elke schoen. Op de afbeelding is weergeven dat de knop waarmee je in het maatadvies menu komt "Vind jouw maatje" rood is gemarkeerd.

Met de volgende stappen kom jij altijd tot het juiste maatje:

- Meet de voetjes op met de voetjesmeter van BunniesJR

- Voer de lengte van de voetjes in

- Selecteer de aanbevolen maat en voeg met een klik op de knop jouw schoentje toe aan de winkelwagen

Meer weten over BunniesJR maatadvies? Neem dan een kijkje bij de uitgebreide uitleg over het BunniesJR maatadvies


Lees meer over maatadvies
Het uitneembare voetbed van BunniesJR


Zo gebruik je het

Kinderen hebben zelf niet altijd door wanneer hun schoentjes te klein zijn. Daarom is het van belang dit regelmatig zelf te controleren. Wiebelende teentjes maken het meten van kindervoetjes soms wat lastig, maar met het BunniesJR voetbed zie je in één oogopslag of de kinderschoentjes nog goed passen.

Neem het zooltje uit de schoentjes en plaats het voetje van je kindje op het voetbed. Je kindje moet hiervoor rechtop staan, zodat hij/zij met het volle gewicht op de voetjes staat. Let er op dat de hiel van het voetje niet op de groene rand staat, maar erbinnen. Bij de teentjes kun je eenvoudig zien of er nog voldoende ruimte is met behulp van de getekende teentjes op het voetbed.

  • Er zit ruimte tussen de teentjes van mijn (b)engel en de getekende teentjes op het zooltje: Oeps, deze schoentjes zijn te groot! Als de voetjes te veel ruimte in het schoentje hebben, krijgen ze niet de benodigde steun. De voetjes kunnen gaan schuiven en scheef groeien, dit willen we natuurlijk niet!
  • De teentjes van mijn (b)engel staan precies op de teentjes van het zooltje: Perfect! Er is voldoende groeiruimte aanwezig, maar niet te veel waardoor het voetje zou gaan schuiven. Dit schoentje is precies de goede maat voor jouw kleintje, zodat de voetjes zich goed kunnen ontwikkelen.
  • Het voetje van mijn (b)engel gaat over de teentjes op het zooltje: Tijd voor nieuwe schoentjes! Kindervoetjes hebben altijd groeiruimte nodig. Als het voetje over de teentjes op het zooltje gaan is er niet meer voldoende groeiruimte voor een goede ontwikkeling.

Twijfel je bij het gebruik van het voetbed toch nog of de BunniesJR schoentjes nog groot genoeg zijn? Stuur dan een foto van de voetjes van je kleintje op het BunniesJR voetbed via de mail. Onze klantenservice geeft je graag persoonlijk advies.