Vind de juiste kinderschoenen voor jouw kleintje

Tijdens het leren lopen zijn op verschillende momenten, verschillende dingen belangrijk voor de ontwikkeling van kindervoetjes. Dit staat los van leeftijd of schoenmaat, want ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen tempo. Het kan daarom lastig zijn te bepalen waar je op moet letten bij het kopen van kinderschoenen.

Om de keuze wat makkelijker te maken heeft Bunnies JR een eenvoudig systeem bedacht: de Bunnies JR loopfases

Bij de Bunnies JR loopfases wordt rekening gehouden met het ontwikkelingsproces van kindervoeten. Voor elke stap in dit proces heeft Bunnies JR passende kinderschoenen met eigenschappen die aansluiten bij de loopfase waarin het kind zich bevindt.

Zo is het voor de eerste stapjes bijvoorbeeld belangrijk dat de babyschoentjes soepel en zacht zijn en ze voldoende grip op de ondergrond hebben. Terwijl het bij schoenen voor kinderen die het lopen volledig onder de knie hebben juist belangrijk is dat de kinderschoenen stevig zijn, om zo voldoende ondersteuning te bieden aan de voeten.

Je bepaalt de Bunnies JR loopfase van je kind eenvoudig met behulp van de loopfase profielen. Herken je jouw kleintje in het profiel? Kies dan een schoentje uit die specifieke loopfase. Dan ben je er zeker van dat de voetjes van jouw kindje de ruimte en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben voor een goede ontwikkeling.


Ontdek jouw loopfase..


Het is een magisch moment, wanneer jouw kindje de eerste stapjes zet. Deze belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van een kind, is voor elke ouder onvergetelijk. Bunnies JR heeft schattige babyschoentjes speciaal ontwikkeld voor de eerste stapjes.
De tijd van kruipen is voorbij en jouw kleintje verplaatst zich gemakkelijk langs de bank, tafel of kast, of verkent de huiskamer en tuin met een loopwagentje of loopfiets. Het oefenen met losse stapjes zetten is echt begonnen!
Je kleintje kan inmiddels goed zelfstandig lopen en heeft geen moeite met het bewaren van het evenwicht. Jouw zelfverzekerde (b)engel is op dit moment toe aan kinderschoentjes uit de Bunnies JR Stap loopfase.


De periode van het leren lopen is nu afgerond! Jouw kindje is toe aan een paar schoenen uit de Bunnies JR Super Stap loopfase.

Meten is weten..


Meet de voetjes van jouw kleintje

Kindervoetjes kunnen in een korte tijd snel groeien en niet goed passende kinderschoenen kunnen vervelende klachten veroorzaken. Wij adviseren om iedere 3 maanden de voetjes van jouw kind op te meten. Om je hierbij te helpen heeft Bunnies JR de voetjesmeter ontwikkeld. Hiermee volg je jouw kleintje op de voet!

Waar let je op bij het meten van voetjes?

Bij het opmeten van de voeten van jouw kleintje zijn er een aantal dingen waar je op moet letten om het juiste maatje te krijgen. Volg de stappen hieronder en gebruik het Bunnies JR maatadvies om te kijken welke maat van je favoriete schoentje je nodig hebt.

- Dat het voetje plat op de grond staat. Kinderen trekken vaak nog de teentjes in waardoor het meten minder accuraat wordt.

- Meet beide voetjes! Voeten zijn niet altijd even lang.

- Zorg dat de hiel tegen een plint/muur staat.

- Gebruik een vlak voorwerp bij de grote teen zodat je een rechte verticale lijn kunt aftekenen op de centimeters. Door de bolling van de tenen gebeurt het snel dat je de pen of potlood schuin houdt en dus niet goed meet.