Maattabel kinderschoenen

Voetjesmeter
1 mei 2023 82 view(s)

Maattabel kinderschoenen

Hoe belangrijk is een maattabel voor kinderschoenen?

Een goede maattabel voor kinderschoenen is essentieel om ervoor te zorgen dat je kinderen de juiste maat schoenen dragen. Het is belangrijk om te onthouden dat de voeten van kinderen snel groeien, dus het is belangrijk om regelmatig hun schoenmaat te controleren. Wil je meer weten over het groeien van kindervoeten? Neem dan een kijkje bij het blog: hoe snel groeien kindervoeten? Een juiste schoenmaat voor jouw kleintje is essentieel voor een goede ontwikkeling van de voetjes. En een maattabel voor kinderschoenen is daarbij onmisbaar.

De juiste maat met de maattabel kinderschoenen

Voordat in de maattabel voor kinderschoenen kan worden gekeken welke maat jouw kleintje heeft moeten eerst de voetjes worden opgemeten. Voor het opmeten van de voetjes van jouw kleintje heb je een aantal dingen nodig. Heb je thuis toevallig een meetlint liggen dan kan je die goed gebruiken. Heb je geen meetlint in huis? Dan lukt het ook met pen, papier en een liniaal. Als je een meetlint in huis hebt leg dan het meetlint op de vloer en zet de voetjes van jouw kleintje langs het meetlint. De lengte van de voeten van jouw kleintje zijn nu gemakkelijk af te lezen. Ben je al nieuwsgierig naar onze schoentjes voor kinderen? Neem dan eens een kijkje bij onze kinderschoenen. Heb je geen meetlint in huis volg dan de volgende stappen.


                            Stap 1: Leg een velletje papier op de grond en plaats het voetje van je kind op het papier.

                            Stap 2: Zet een streepje bij de hiel en bij de grote teen.

                            Stap 3: Trek met de liniaal een lijn van het streepje bij de hiel naar het streepje bij de grote teen.

                            Stap 4: Meet de afstand op van deze lijn en dit is de lengte van de voetjes van jouw kleintje


Je kan voor het opmeten van de voetjes ook hieronder de voetjesmeter van Bunnies JR downloaden. Met de voetjesmeter van Bunnies JR kan je gemakkelijk de voetjes van jouw kleine opmeten.


Download de voetjesmeter

In onderstaande maattabel voor kinderschoenen kan je nu met de lengte van de voetjes kijken onder welke maat de voetjes van jouw kleintje vallen.

Maat             Lengte

Maat 20          11,6 - 12,2 cm

Maat 21          12,3 - 12,9 cm

Maat 22          13,0 - 13,6 cm

Maat 23          13,7 - 14,2 cm

Maat 24          14,3 - 14,9 cm

Maat 25          15,0 - 15,6 cm

Maat 26          15,7 - 16,2 cm

Maat 27          16,3 - 16,8 cm

Maat 28          16,9 - 17,5 cm

Maat 29          17,6 - 18,2 cm

Maat 30          18,3 - 18,8 cm

Maat 31          18,9 - 19,6 cm

Maat 32          19,7 - 20,2 cm

Maat 33          20,3 - 20,9 cm

Maat 34          21,0 - 21,5 cm

Maat 35          21,6 - 22,2 cm


*De maattabel kan per schoentje verschillen. Zorg er daarom voor dat je, voordat je jouw bestelling plaatst, in de maattabel van dat specifieke schoentje kijkt.


De leukste kinderschoenen

Bekijk alle kinderschoenen

In welke loopfase zit jouw kleintje?

Tijdens het leren lopen zijn op verschillende momenten, verschillende dingen belangrijk voor de ontwikkeling van kindervoetjes. Dit staat los van leeftijd of schoenmaat, want ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen tempo. Het kan daarom lastig zijn te bepalen waar je op moet letten bij het kopen van kinderschoenen. Om te helpen bij deze keuze hebben we bij Bunnies JR een systeem bedacht: de Bunnies JR loopfases.

Bij de Bunnies JR loopfases wordt rekening gehouden met het ontwikkelingsproces van kindervoeten. Voor elke stap in dit proces heeft Bunnies JR passende kinderschoenen met eigenschappen die aansluiten bij de loopfase waarin het kind zich bevindt. Hieronder zijn kort per fase de eigenschappen omschreven.

Loopfase: Baby


• Kruipen


• Zich optrekken aan de tafel


• De eerste wiebelige stapjes zetten

Loopfase: Flex


• Vlot zijwaarts langs lage meubels lopen


• Lopen met een loopwagen of loopauto


• Zelfstandige stapjes zetten

Loopfase: Stap


• Goed zelfstandig lopen


• Achteruit en zijwaarts kunnen lopen


• Goed hun evenwicht bewaren tijdens het lopen

Loopfase: Super Stap


• Soepel en zelfstandig lopen


• Rennen, springen en dansen

Je bepaalt de Bunnies JR loopfase van je kind eenvoudig met behulp van de loopfase profielen. Herken je jouw kleintje in het profiel? Kies dan een schoentje uit die specifieke loopfase. Dan ben je er zeker van dat de voetjes van jouw kindje de ruimte en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben voor een goede ontwikkeling.

Waar moet je op letten voor goede kinderschoenen?

Als het gaat om het kiezen van goede kinderschoenen, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk dat de schoenen de juiste maat hebben. Met de stappen die in het bovenstaande stukje zijn doorlopen kan je op een juiste manier de lengte van de voetjes van jouw kleintje berekenen. Met de maattabel voor kinderschoenen kan dan de juiste maat worden bepaald. Daarnaast moeten goede kinderschoenen ook stevig zijn, zodat ze lang meegaan en de voeten van je kinderen goed ondersteunen. Een goede schoen heeft ook een flexibele zool die buigzaam genoeg is om de natuurlijke bewegingen van de voet te volgen. Tot slot is het belangrijk om te letten op het materiaal van de schoen, dat bij voorkeur ademend en comfortabel moet zijn voor de voetjes van het kind. Een super populaire schoen bij Bunnies JR zijn de sandalen. Benieuwd naar onze sandalencollectie? Neem dan een kijkje bij onze kindersandalen.

Maattabel baby’s

Het bepalen van de juiste schoenmaat voor baby's is van groot belang voor hun comfort en gezondheid. Daarbij komt een maattabel voor baby’s dus goed van pas. Het is belangrijk om te weten dat de voeten van baby's zich snel ontwikkelen en groeien, dus het meten van de voeten is een regelmatig proces. Door de onderstaande stappen regelmatig te doorlopen blijf je goed up-to-date met de schoenmaat van jouw kleintje. Benieuwd naar onze schoentjes voor een baby? Neem dan eens een kijkje bij onze babyschoentjes.


                            Stap 1: Pak een pen, papier en liniaal erbij.

                            Stap 2: Houd je baby overeind en plaats de voetjes op het papier.

                            Stap 3: Zet een lijntje bij de grote teen en bij de hiel van beide voetjes.

                            Stap 4: Trek met de liniaal een lijn van het streepje bij de hiel naar het streepje bij de grote teen.

                            Stap 5: Meet de afstand op van deze lijn en dit is de lengte van de voetjes van jouw kleintje.


Belangrijk is dat het opmeten bij beide voetjes gebeurd bij jouw kleintje. De voetjes van een baby zijn bijna nooit hetzelfde. En dus is het goed om de lengtes van beide voetjes te weten. Bekijk de onderstaande maattabel om te zien welke maat babyschoentjes jouw kleintje aankan.


Maat             Lengte

Maat 18              8,9 - 9,5 cm

Maat 19            9,6 - 10,2 cm

Maat 20          10,3 - 10,9 cm

Maat 21          11,0 - 11,6 cm

Maat 22          11,7 - 12,3 cm

Maat 23          12,4 - 12,8 cm


*De maattabel kan per schoentje verschillen. Zorg er daarom voor dat je, voordat je jouw bestelling plaatst, in de maattabel van dat specifieke schoentje kijkt.

De leukste babyschoentjes

Bekijk alle babyschoentjes

Handige maattabel kinderschoenen voor de juiste ontwikkeling van de voetjes

Het is erg belangrijk om de juiste maat kinderschoenen te kiezen met behulp van de maattabel voor kinderschoenen. Wanneer kinderen te grote of te kleine schoenen dragen, kan dit leiden tot problemen met hun voeten, zoals blaren, eelt, en zelfs misvorming van de voetjes. Bovendien kunnen de verkeerde schoenen het vermogen van het kind om te lopen en te rennen belemmeren. Dit kan de ontwikkeling van de voetjes vertragen. Het is daarom essentieel om regelmatig de voeten van je kind te meten en bij het kiezen van schoenen rekening te houden met de juiste maat en pasvorm, om zo hun voeten gezond en sterk te houden. Aan de hand van dit blog de juiste maat van jouw kleintje opgemeten? Ga dan naar onze jongensschoenen en meisjesschoenen om een leuk paartje uit te zoeken.