Altijd de juiste maat bij BunniesJR

BunniesJR is specialist op het gebied van kinderschoenen. Wij zorgen ervoor dat kindjes op een verantwoorde en hippe manier hun eerste stapjes zetten. Al onze schoentjes worden speciaal ontworpen voor een goede ontwikkeling van kindervoetjes. En dat doen we al sinds 1842. Met alle kennis die wij door de jaren heen in huis hebben gehaald, kies je daarom altijd de juiste maat!

Hoe gebruik je het maatadvies van BunniesJR?

Om de keuze voor het juiste maatje nog makkelijker te maken, hebben we bij BunniesJR een superhandig hulpmiddel in de webshop. Bij alle BunniesJR producten vind je een knop "Vind jouw maatje". Meet eerst de lengte van het voetje van uw kindje. Met de voetjesmeter meet je eenvoudig de centimeters van het voetje op en kies je altijd de juiste maat voor jouw kleintje met behulp van ons maatadvies.

Bij ons maatadvies zie je precies wat de pasvorm is van elke schoentje en welke schoenmaat het meest geschikt is voor jouw kindje. Om jullie kennis te laten maken met het nieuwe maatadvies, lopen we samen langs alle opties. Probeer het maatadvies nu uit in de webshop en bestel de leukste kinderschoenen van BunniesJR in het juiste schoenmaatje.


Meten is weten

Het goed opmeten van de lengte van de voeten van jouw kleintje is een hele belangrijke eerste stap. Kindervoetjes kunnen in een korte tijd snel groeien en niet goed passende kinderschoenen kunnen vervelende klachten veroorzaken. Wij adviseren om iedere 3 maanden de voetjes van jouw kind op te meten. Om je hierbij te helpen heeft BunniesJR de voetjesmeter ontwikkeld.


Met de voetjesmeter kan je gemakkelijk de voeten van jouw kleintje opmeten. Heb je onze voetjesmeter nog niet? Print dan de online versie uit om de voetjes op te meten. Heb je thuis geen printer? Dat is geen probleem! Met een liniaal, pen en papier kan je prima de voetjes van jouw kleintje opmeten. Hiervoor hebben wij wat belangrijke tips!


Waar let je op bij het meten van voetjes?

  - Zorgt dat het voetje plat op de grond staat. Kinderen trekken vaak nog de teentjes in waardoor het meten minder accuraat wordt.

  - Meet beide voetjes! Voeten zijn niet altijd even lang. Ga uit van de grootste voet.

  - Zorg dat de hiel tegen een plint/muur staat.

  - Gebruik een vlak voorwerp bij de grote teen zodat je een rechte verticale lijn kunt aftekenen op de centimeters. Door de bolling van de tenen gebeurt het snel dat je de pen of potlood schuin houdt en dus niet goed meet.Download de voetjesmeter

Kies het juiste maatje

Nu je de lengte hebt opgemeten van de voetjes van jouw kleintje, kan je aan de slag met het maatadvies. Klik op de knop “Vind jouw maatje” die bij elke schoen onder de beschikbare maten staat weergegeven. Een nieuw venster zal geopend worden.Voer in het nieuwe venster de lengte van de voetjes in en druk op volgende. Je krijgt nu het maatadvies te zien.
Je krijgt nu te zien wat de beste maat is voor jouw kindje en hoe de pasvorm zal zijn. Heb je het juiste maatje gevonden? Dan kan je met één klik op de knop het schoentje in de juiste maat toevoegen aan de winkelwagen en direct bestellen. De balk die de pasvorm toont, wordt rood wanneer je een maatje selecteert die niet zal passen. Kies in dat geval dus een andere maat of een ander product mocht de maat niet beschikbaar zijn.


Maatje niet beschikbaar?

Het kan zijn dat de maat die jij zoekt bij sommige schoentjes niet beschikbaar is. Dit kan komen doordat het maatje bij ons is uitverkocht of dat de maatboog van het betreffende schoentje niet de maat van jouw kleintje heeft. Zoek in dat geval naar een ander product. In de webshop kun je makkelijk filteren op de maat van jouw zoon of dochter.


De loopfase van jouw kleintje

Twijfel je nou of de schoentjes geschikt zijn voor jouw kleintje? Bij BunniesJR hebben we loopfases ontwikkeld om de keuze voor het juiste paar schoenen makkelijker te maken. Tijdens het leren lopen zijn op verschillende momenten, verschillende dingen belangrijk voor de ontwikkeling van kindervoetjes. Dit staat los van leeftijd of schoenmaat, want ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen tempo. Het kan daarom lastig zijn te bepalen waar je op moet letten bij het kopen van kinderschoenen. De vier loopfases zijn Baby, Flex, Stap en Super Stap. Al deze fases hebben een aantal puntjes waaraan je kan herkennen of jouw kleintje in deze fase valt.


    - Loopfase Baby: Ik kruip, trek me op aan meubels en zet mijn eerste stapjes

    - Loopfase Flex: Ik loop makkelijk langs meubels en zet ook zelfstandig stapjes

    - Loopfase Stap: Ik kan goed lopen en mijn evenwicht bewaren

    - Loopfase Super Stap: Ik kan rennen, dansen en springen!


Bij het maatadvies staat een button “Over loopfases” waar je meer informatie kan vinden over de verschillende loopfases. Op die manier weet je zeker dat jouw kleintje de ondersteuning krijgt die nodig is.
Maak een profiel voor jouw (b)engel

Om het voor de volgende keer nog gemakkelijker te maken kan je verschillende profielen aanmaken voor jouw kids in ons maatadvies. Hiermee onthoudt de webshop de maten van jouw kids. Om een profiel aan te maken, klik je op het icoontje van het hoofdje rechtsboven. Let wel op dat je de voetjes iedere 3 maanden opmeet en bijwerkt in het profiel. Zo weet je zeker dat de schoentjes die jij thuisgestuurd krijgt de juiste maat zijn. Zijn de voeten van jouw kleintje gegroeid sinds de vorige keer? Klik dan op de knop “Bewerk metingen” en pas de lengte aan.Toch nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice via e-mail of telefoon


Klantenservice