BunniesJR maatadvies

Welke schoenmaat is geschikt voor mijn (b)engel?

Na 150 jaar vakmanschap zijn we inmiddels op de hoogte van het reilen en zeilen van het gewenningsproces bij de allerkleinsten. Kwaliteit, comfort en stijl staan op nummer 1. De mooiste en zachtste leersoorten in combinatie met de beste zooltjes. Met een heerlijk zachte soepele binnen voering. Niets staat het ontdekken van de voetjes in de weg. Wiebelende teentjes zorgen ervoor dat het erg lastig is om schoentjes te passen. Vandaar dat het merk Bunnies JR een uitneembaar voetbed heeft ontwikkeld waar het voetje perfect op gemeten kan worden. Te kleine schoentjes zijn namelijk een flinke boosdoener tijdens het ontwikkelingsproces.

Zo gebruik je het uitneembare zooltje:

  • Er zit ruimte tussen het voetje van mijn (b)engel en de teentjes op het zooltje: Oeps, dit schoentje is te groot! Als de voetjes te veel ruimte in het schoentje hebben krijgt het niet de benodigde steun. Het voetje kan gaan schuiven en scheef groeien, dit willen we natuurlijk niet! 
  • De teentjes van mijn (b)engel staan precies op de teentjes van het zooltje: Perfect! Er is voldoende groeiruimte aanwezig, maar niet te veel om het voetje te laten schuiven. Dit schoentje is precies de goede maat voor jouw kleintje om goed te kunnen ontwikkelen.
  • Het voetje van mijn (b)engel gaat over de teentjes op het zooltje: Tijd voor nieuwe schoentjes! Kindervoetjes hebben altijd groeiruimte nodig. Als het voetje over de teentjes op het zooltje gaan is er niet meer voldoende groeiruimte voor een goede ontwikkeling.

Ik ga voor het eerst BunniesJR kopen. Hoe volg ik het Bunnies JR maatadvies op? 

Ga je voor het eerste schoentjes van het merk Bunnies JR kopen en heb je geen uitneembaar zooltje? Volg dan het Bunnies JR maatadvies op. Wij hebben al meer dan 150 jaar ervaring op het gebied van kinderschoenen. Een kindervoet is nog in de groei en dus erg kwetsbaar. Een slecht passende schoen kan op latere leeftijd tot zeer vervelende klachten leiden. 

Om er zeker van te zijn dat je het juiste schoenmaatje bestelt hebben wij het Bunnies JR maatadvies voor jou! Doorloop eerst alle stappen en kijk vervolgens in de maattabel op de productpagina van de schoentjes welke maat je nodig hebt. De maattabel kan per model schoentje verschillen, zorg er daarom voor dat je in de juiste tabel kijkt voordat je jouw bestelling plaatst.

Bunnies JR maatadvies stap 1 welke maat heb ik nodig? Bunnies JR maatadvies stap 2 welke maat heb ik nodig? Bunnies JR maatadvies stap 3 welke maat heb ik nodig? Bunnies JR maatadvies stap 4 welke maat heb ik nodig?
Om te beginnen heb je alleen een stuk papier, een pen of potlood en een liniaal nodig.  Leg het stuk papier op de grond tegen een muur. Plaats nu eerst de rechtervoet op het papier met de hiel tegen de muur.  Markeer het langste gedeelte van de voet, gebruik eventueel de liniaal voor een rechte lijn. Herhaal stap 2 + 3 nu ook voor de linkervoet. Het kan namelijk zo zijn dat de voetjes niet allebei evenlang zijn.  Meet nu de afstand tussen de muur en de gemarkeerde lijnen. Heb je twee verschillende lengtes gemeten? Ga dan altijd uit van de grootste voet.


Heb je alle stappen doorlopen? Kijk dan in de maattabel van het door jou gekozen schoentje, welke schoenmaat jouw kindje nodig heeft. De maattabel kan per model schoentje verschillen, zorg er daarom voor dat je in de juiste tabel kijkt voordat je jouw bestelling plaatst.

In ons BunniesJR maatadvies is al rekening gehouden met de benodigde groeiruimte. Dit betekent dat je bij de voetlengte van jouw kleintje, in de maattabel gelijk de juiste maat ziet staan.

 

Bekijk alle BunniesJR eerste babyschoenen     Bekijk alle BunniesJR meisjesschoenen     Bekijk alle BunniesJR jongensschoenen

 Waar moet een goede kinderschoen aan voldoen?

  • De groeiruimte: Het is belangrijk dat de voeten voldoende bewegingsruimte hebben voor de groei van de voet. Tevens kunnen kindjes in het algemeen een seizoen met een paar schoenen doen wanneer er voldoende groeiruimte aanwezig is! Kinderen hebben schoenen nodig die minstens 10 tot 15 mm langer zijn dan hun grootste teen.
  • De schoenhoogte: De tenen hebben voldoende ruimte wanneer de schoen licht ingedrukt kan worden.
  • De hielaansluiting: De hielen moeten goed omsloten worden zodat de achterkant van de voet niet uit de schoen schiet.
  • Materiaal: Het beste materiaal voor kinderschoenen is leer. Leer is stevig, duurzaam, gemakkelijk te vormen en ventileert. Als schoenen slecht ademen, worden de voeten vochtig en dit kan zorgen voor schimmels of blaren.
  • De zool: Een rubberen profielzool wordt aangeraden bij kinderschoenen. Deze zijn veerkrachtig en niet te dun of te zwaar.
  • Veters, riempjes of klittenband: Zo kun je de schoen gemakkelijk aanbrengen bij jouw kindje en zorgen voor een goede aansluiting.