Voetjes meten

Welke schoenmaat heeft mijn kindje?

Kindervoetjes kunnen in een korte tijd snel groeien, waardoor hun schoentjes snel te klein worden. Niet goed passende kinderschoenen kunnen vervelende klachten veroorzaken. Zo kan jouw kindje bijvoorbeeld platvoeten krijgen, of last krijgen van tenen die naar binnen groeien. Om de ontwikkeling van de kindervoetjes te ondersteunen, is het daarom belangrijk dat je kindje goed passende schoenen draagt.

Meet de voetjes van jouw kindje

Sta je op het punt om nieuwe schoentjes te kopen voor je (b)engel? Meet dan de voetjes van je kindje op, voordat je jouw bestelling plaatst. De voetlengte van je kindje bepaalt namelijk welke maat schoentjes hij/zij nodig heeft. Doorloop de onderstaande stappen om eenvoudig de schoenmaat van jouw kindje te bepalen. Het enige wat je nodig hebt is een vel papier, een pen of potlood en een liniaal.

  1. Leg een vel papier op de grond tegen de muur/plint.
  2. Plaats het voetje van je kindje, zonder sok, op het vel papier, met de hiel tegen de muur/plint.
  3. Trek een lijn langs het langste gedeelte van de voet met een pen of potlood. Gebruik eventueel een liniaal om een nette, rechte lijn te trekken.
  4. Herhaal deze stappen voor het andere voetje. Het kan namelijk zo zijn dat de voetjes niet allebei even lang zijn.
  5. Meet de afstand tussen de muur en de lijnen waar de teentjes stonden. Dit is de voetlengte van jouw kindje. Heb je verschillende lengtes voor de twee voetjes gemeten? Ga dan altijd uit van de grootste voet.

Bunnies JR maattabel

De collectie van Bunnies JR bestaat uit verschillende designs kinderschoenen, gemaakt op diverse zolen. Hierdoor kan de pasvorm per model verschillen. We vinden het belangrijk om je een kloppend maatadvies te geven. Daarom meten we bij Bunnies JR met zorg de gehele collectie door. Er is namelijk niets vervelender dan na aankoop te constateren dat de nieuw gekochte kinderschoentjes toch niet goed passen.

Bunnies JR werkt om deze reden met model-specifieke maattabellen. Een algemene maattabel zal je op de Bunnies JR website dan ook niet vinden! Elk schoentje heeft een maattabel die van toepassing is op dat specifieke kinderschoentje. Hierdoor is het mogelijk dat je van een nèt te klein maatje 22 van een specifiek Bunnies JR schoentje, niet per se overgaat in een maatje 23 van een ander modelletje van Bunnies JR. Kijk altijd in de maattabel van het schoentje dat je wilt bestellen, voordat je het in je winkelmandje stopt!


Zo gebruik je het uitneembare voetbed van Bunnies JR

Kinderen hebben zelf niet altijd door wanneer hun schoentjes te klein zijn. Daarom is het van belang dit regelmatig zelf te controleren. Wiebelende teentjes maken het meten van kindervoetjes soms wat lastig, maar met het Bunnies JR voetbed zie je in één oogopslag of de kinderschoentjes nog goed passen.

Neem het zooltje uit de schoentjes en plaats het voetje van je kindje op het voetbed. Je kindje moet hiervoor rechtop staan, zodat hij/zij met het volle gewicht op de voetjes staat. Let er op dat de hiel van het voetje niet op de groene rand staat, maar erbinnen. Bij de teentjes kun je eenvoudig zien of er nog voldoende ruimte is met behulp van de getekende teentjes op het voetbed.

  • Er zit ruimte tussen de teentjes van mijn (b)engel en de getekende teentjes op het zooltje: Oeps, deze schoentjes zijn te groot! Als de voetjes te veel ruimte in het schoentje hebben, krijgen ze niet de benodigde steun. De voetjes kunnen gaan schuiven en scheef groeien, dit willen we natuurlijk niet!
  • De teentjes van mijn (b)engel staan precies op de teentjes van het zooltje: Perfect! Er is voldoende groeiruimte aanwezig, maar niet te veel waardoor het voetje zou gaan schuiven. Dit schoentje is precies de goede maat voor jouw kleintje, zodat de voetjes zich goed kunnen ontwikkelen.
  • Het voetje van mijn (b)engel gaat over de teentjes op het zooltje: Tijd voor nieuwe schoentjes! Kindervoetjes hebben altijd groeiruimte nodig. Als het voetje over de teentjes op het zooltje gaan is er niet meer voldoende groeiruimte voor een goede ontwikkeling.

Twijfel je bij het gebruik van het voetbed toch nog of de Bunnies JR schoentjes nog groot genoeg zijn? Stuur dan een foto van de voetjes van je kleintje op het Bunnies JR voetbed via de mail of WhatsApp. Onze klantenservice geeft je graag persoonlijk advies.