Loopfases

Vind de juiste kinderschoenen voor jouw kleintje

Het vinden van de perfecte kinderschoenen kan soms een lastig proces zijn. Tijdens het leren lopen zijn op verschillende momenten, verschillende dingen belangrijk voor de ontwikkeling van kindervoetjes. Dit staat los van leeftijd of schoenmaat, want ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen tempo. Het kan daarom lastig zijn te bepalen waar je op moet letten bij het kopen van kinderschoenen. Om de keuze wat makkelijker te maken heeft Bunnies JR een eenvoudig systeem bedacht: de Bunnies JR loopfases.

 

 

Bij de Bunnies JR loopfases wordt rekening gehouden met het ontwikkelingsproces van kindervoeten. Voor elke stap in dit proces heeft Bunnies JR passende kinderschoenen met eigenschappen die aansluiten bij de loopfase waarin het kind zich bevindt. Zo is het voor de eerste stapjes bijvoorbeeld belangrijk dat de babyschoentjes soepel en zacht zijn en ze voldoende grip op de ondergrond hebben. Terwijl het bij schoenen voor kinderen die het lopen volledig onder de knie hebben juist belangrijk is dat de kinderschoenen stevig zijn, om zo voldoende ondersteuning te bieden aan de voeten.

Je bepaalt de Bunnies JR loopfase van je kind eenvoudig met behulp van de loopfase profielen. Herken je jouw kleintje in het profiel? Kies dan een schoentje uit die specifieke loopfase. Dan ben je er zeker van dat de voetjes van jouw kindje de ruimte en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben voor een goede ontwikkeling.


Bunnies JR Baby loopfase

Bunnies JR Baby loopfaseDe eerste stapjes zijn voor elke ouder een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van hun kindje. Het is een bijzonder moment dat je niet snel zult vergeten. Natuurlijk mogen een paar goede babyschoentjes voor de eerste stapjes niet ontbreken! Als jouw kleintje nog kruipt en zich begint op te trekken aan de tafel, dan is het tijd voor babyschoentjes uit de Baby loopfase.

Schoentjes in deze loopfase zijn soepel en zacht en vormen zich naar de voetjes. De babyschoentjes zijn dan ook gemakkelijk aan te trekken bij jouw kleintje en zitten comfortabel aan de kleine babyvoetjes. De rubberen zooltjes van de babyschoentjes zijn flexibel, zodat ze goed meebewegen met de voetjes van jouw kleintje. Om ervoor te zorgen dat je zoontje of dochtertje niet uitglijdt tijdens het oefenen met die eerste stapjes, zijn de zooltjes daarnaast ook antislip. Hiermee heeft jouw kleintje extra grip op de ondergrond en staat hij/zij stevig op de grond.

Bunnies JR Baby schoentjes zijn geschikt voor kindjes die:

  • Zich optrekken aan de tafel
  • De eerste wiebelige stapjes zetten

Bekijk alle schoentjes uit de Baby loopfase


Bunnies JR Flex loopfase

Bunnies JR Flex loopfaseDe tijd van kruipen is voorbij en jouw kleintje verplaatst zich gemakkelijk langs de bank, tafel of kast, of verkent de huiskamer en tuin met een loopwagentje of loopauto. Het oefenen met losse stapjes zetten is ook echt begonnen. Dit gaat soms nog wijdbeens met gebogen knietjes, maar het zelfstandig stappen is een feit! Kindjes zijn op dit punt in hun ontwikkeling toe aan kinderschoentjes uit de Bunnies JR Flex loopfase.

De kinderschoenen in deze loopfase hebben een flexibele zool. Deze buigzame zool geeft de ontwikkelende kindervoetjes de ruimte om goed af te wikkelen. Daarnaast hebben de zolen een profiel voor voldoende grip op de ondergrond. Zo stapt jouw kleintje stabiel de wereld in.

Bunnies JR Flex schoentjes zijn geschikt voor kindjes die:

  • Vlot zijwaarts langs lage meubels lopen
  • Lopen met een loopwagen of loopauto
  • Zelfstandige stapjes zetten

Bekijk alle schoentjes uit de Flex loopfase


Bunnies JR Stap loopfase

Bunnies JR Stap loopfaseJe kleintje kan inmiddels goed zelfstandig lopen en heeft geen moeite met het bewaren van het evenwicht. Zelfs achteruit en zijwaarts lopen is voor jouw kindje geen probleem. Jouw zelfverzekerde (b)engel is op dit moment toe aan kinderschoentjes uit de Bunnies JR Stap loopfase.

De kinderschoenen in deze loopfase zijn iets steviger dan de schoentjes uit de Bunnies JR Flex loopfase. De schoentjes zijn sterk, zitten stevig aan de voetjes en hebben een stevige, flexibele zool. Hierdoor bieden ze steun en stabiliteit waar nodig en dragen ze bij aan een goede houding en afwikkeling van de voetjes. Zo kan jouw kleintje zorgeloos met je mee op pad!

Bunnies JR Stap schoentjes zijn geschikt voor kindjes die:

  • Goed zelfstandig lopen
  • Achteruit en zijwaarts kunnen lopen
  • Goed hun evenwicht bewaren tijdens het lopen

Bekijk alle schoentjes uit de Stap loopfase


Bunnies JR Super Stap loopfase

Bunnies JR Super Stap loopfaseJouw kindje is niet meer te stoppen! Lopen vergt geen concentratie meer en het gaat nu zonder na te denken. Jouw (b)engel kan rennen, springen en dansen, niets is te moeilijk. De periode van het leren lopen is nu afgerond en jouw kindje is toe aan een paar schoenen uit de Bunnies JR Super Stap loopfase.

De voetjes van jouw kind krijgen in deze loopfase meer te verduren, waardoor ze goede ondersteuning nodig hebben. Kinderschoenen in deze loopfase zijn daarom wat steviger dan de schoentjes uit de Bunnies JR Stap loopfase. Ze hebben een verstevigd hielstuk (contrefort) en een slijtvaste zool. Zo kan jouw kindje er extra lang van genieten!

Bunnies JR Super Stap schoentjes zijn geschikt voor kindjes die:

  • Soepel en zelfstandig lopen
  • Rennen, springen en dansen

Bekijk alle schoentjes uit de Super Stap loopfase