Welke schoenensluitingen zijn er voor mijn kindje?

Soorten sluitingen
10 oktober 2022 348 view(s)

Welke schoenensluitingen zijn er voor mijn kindje?

Zoveel verschillende schoensluitingen, maar welke heeft mijn kindje nodig?

Voor kinderschoenen zijn er veel verschillende soorten sluitingen, maar welke heeft mijn kindje nodig? Elke soort sluiting heeft zo zijn voordelen, maar alle sluitingen hebben een ding gemeen en dat is dat elke soort sluiting stevigheid biedt aan de voetjes van jouw kleintje. Kinderen spelen veel buiten en tijdens het buitenspelen moeten de schoentjes goede bescherming bieden. Dat is uiteraard belangrijk voor de voetjes van kinderen. Bunnies JR biedt een groot aantal kinderschoentjes met verschillende soorten sluitingen aan. Voor ieder (b)engeltje moet er dan wel een leuk schoentje tussen zitten.


Schoenen met ritssluitingen zijn ideaal voor kinderen

Kinderschoentjes met een rits zijn super handig. Een ritssluiting is erg populair bij kinderschoenen, omdat het zo makkelijk is om aan en uit te doen. Zo zie je een ritssluiting bijvoorbeeld op een wat stoerdere schoen zoals een Chelsea boot of Biker boot. En voor jongens bijvoorbeeld op een hoge sneaker. Een ritssluiting in combinatie met veters is heel handig zijn, omdat je de veters van de schoenen strikt. Vervolgens kan je de schoenen aan en uit doen met de ritssluiting zonder dat je telkens de veters opnieuw moet strikken. Ideaal voor kindjes die moeite hebben met hun veters strikken.



Schoentjes met een ritssluiting zal je vooral in de stap en super stap loopfase vinden. In de stap loopfase kan jouw kindje al goed zelfstandig lopen en ook goed evenwicht bewaren tijdens het lopen. In de super stap loopfase kan jouw kindje al lopen, springen, rennen etc. Kinderen beginnen dan met buiten spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Het is dan fijn om stevige schoenen te hebben die makkelijk aan en uit zijn te doen. Schoentjes met een ritssluiting zijn daar dan perfect voor.

SHOP DE STOERSTE SCHOENTJES MET EEN RITS

Hoe werkt een sluiting met klittenband?

Kinderschoenen met klittenband zijn erg handig, maar het biedt ook stevigheid en dat is voor kinderschoenen erg belangrijk. Klittenband bestaat uit 2 lagen: een “luszijde” dat bedekt is met hele kleine harige lusjes en een “haakzijde” die bestaat uit een stuk textiel met kleine haakjes. Wanneer de lagen worden samengedrukt, dan haken de haakjes zich vast in de lusjes. Zodra de sluiting wordt losgetrokken hoor je het kenmerkende scheur geluid.

Het is belangrijk dat voetjes van kinderen ruimte krijgen om te groeien. Kinderschoenen met klittenband bieden steun en stabiliteit waar nodig en dragen bij aan een goede houding en afwikkeling van de voetjes. Kinderschoenen met klittenband sluiten daarom erg goed aan bij de stap loopfase. Maar kindjes in de stap loopfase kunnen inmiddels al zelfstandig lopen dus het is wel belangrijk dat de schoentjes stevig om de voetjes heen zitten. Met klittenband kan je zelf bepalen hoe strak je het schoentje vastmaakt. Zo kan je het klittenband iets losser doen, naarmate de voetjes groeien. Vergeet dan ook zeker niet te kijken naar de jongensschoenen met klittenband en meisjesschoenen met klittenband.

SHOP DE LEUKSTE SCHOENEN MET KLITTENBAND

Trendy kinderschoenen met veters

Veters worden veel gebruikt in kinderschoenen als schoenveters. Hierbij worden de zijkanten en de tong van de schoen goed bij elkaar gehouden. Hierdoor blijven de schoenen stevig om je voeten zitten. Schoenveters kunnen ook gebruikt worden in combinatie met een rits. Dan bieden de schoenveters de stevigheid van de schoenen en met de rits het gemak in gebruik.

Kinderschoenen met veters zijn vooral te vinden in de stap en super stap loopfase. Kindjes beginnen in deze fases te leren hoe ze hun eigen veters moeten strikken. De schoentjes uit de stap loopfase zijn geschikt voor kindjes die al goed zelfstandig kunnen lopen, achteruit en zijwaarts kunnen lopen en voor kindjes die goed hun evenwicht kunnen bewaren tijdens het lopen. En de schoentjes uit de super stap loopfase zijn geschikt voor kindjes die al kunnen rennen, springen en dansen.

SHOP DE TOFSTE SCHOENEN MET VETERS