Mission possible! De juiste maat kinderschoenen kopen

meetlint
25 mei 2020 171 view(s)

Mission possible! De juiste maat kinderschoenen kopen

Waar let je op bij het kopen van kinderschoenen?

Kinderschoentjes kopen kan een flinke opgave zijn. Welke maat heeft mijn kleintje nodig, moeten de schoentjes van leer zijn en hoe weet ik nu überhaupt of mijn kindje al toe is aan (nieuwe) schoentjes? Dit zijn zomaar een aantal vragen die door je hoofd kunnen spoken bij de aanschaf van een paar kinderschoenen. Wij geven vandaag een aantal tips waar je op moet letten bij de aanschaf van kinderschoentjes.

In welke loopfase bevindt jouw kleintje zich?

Voordat we gaan kijken naar de schoenmaat is het belangrijk om te bepalen/weten in welke loopfase je kindje zich bevindt. Mocht je nu geen idee hebben in welke loopfase jouw kindje zich bevindt of wat een loopfase überhaupt is, geen probleem! Wij zullen kort uitleggen welke 4 loopfases er zijn zodat jij gemakkelijk kan bepalen in welke loopfase jouw kindje zich bevindt. Uitgebreide informatie over de loopfases kun je hier lezen.

Loopfase 1 baby fase | Loopfase 1 is speciaal ontwikkeld voor alle kindjes die nog niet zelfstandig kunnen lopen, maar heel voorzichtig een eerste stapje zetten. Hoe ziet dit eerste stapje eruit? Dit is bijvoorbeeld het stapje dat je kindje zet bij het zichzelf optrekken en/of vasthouden aan tafel.  De zooltjes hebben een super flexibel zooltje waardoor je kindje lekker met deze schoentjes kan kruipen en spelen. Het zooltje is zo flexibel zodat de voet van je kindje zich goed afwikkelt. Daarnaast is het erg belangrijk bij een babyschoen dat de voeten van je kind voldoende ruimte hebben om te groeien en zich te ontwikkelen. Let dus altijd op de groeiruimte voorin.

Loopfase 2 flex fase | Merk je dat je kleintje de salontafel of de hand van papa of mama niet altijd meer nodig heeft? Dan is hij/zij toe aan schoentjes uit de BunniesJR flex fase. Je kunt deze schoentjes voor je kindje het beste aanschaffen wanneer je kindje erin slaagt de eerste stapjes zelfstandig te zetten. Vaak op een nog wat wiebelige manier, maar vooruit. De zool van deze schoenen biedt net wat meer stevigheid dan de schoenen in de babyfase wat ervoor zorgt dat je kindje steviger gaat staan. Dit laatste is erg belangrijk als de eerste echte stapjes worden gezet.

Loopfase 3 stap fase | Deze schoentjes zijn ontwikkeld voor kinderen die al aardig kunnen lopen en lekker doorstappen. Het zooltje is nog vrij flexibel waardoor de voet van je kindje zich nog altijd goed afwikkelt. Door een goede afwikkeling kan de kindervoet zich beter ontwikkelen. Wanneer het zooltje te stug is voor de voet van je kind, kan dit leiden tot een verstoord groei- en looppatroon. Let hier dus zeker op!

Loopfase 4 super stap fase | Dit houdt in dat je kindje al een ervaren stapper is. Deze kinderschoenen hebben een wat stugger zooltje en een steviger hielstuk dan de schoenen uit de voorgaande fases. Door de stuggere zool en het verstevigd hielstuk wordt de voet van je kindje nóg meer ondersteund. Ook is je kind als hij/zij al langere tijd loopt, toe aan een minder flexibele zool met goede demping. Dit is zeker fijn wanneer je kind gaat rennen en buitenspelen.

Nu is het tijd om de juiste maat te bepalen.

Het lijkt zo verleidelijk een schoentje toch 1 maat te groot kopen zodat je kind nog in de schoen kan groeien. Helaas is dit echt niet goed voor de voeten van een kind. Wij raden dan ook altijd aan om schoenen niet op de groei te kopen, hierdoor kan je kindje verkeerd leren lopen waardoor de voetjes niet goed kunnen ontwikkelen. De juiste maat kinderschoenen kopen kan lastig zijn. Wij hebben een handige tool ontwikkeld hoe je kunt zien welke maat geschikt is voor jouw kind ( link naar meet tabel). Vind je het toch nog erg lastig om de juiste maat te kopen voor jouw kleintje? Je kunt natuurlijk ook altijd terecht bij een van de BunniesJR verkooppunten. In de zogenoemde stenen winkels wordt de kindervoet opgemeten, geven de verkopers en adviseurs je graag een passend advies over de juiste schoenmaat van je mini-me en stapt jouw (b)engel met zijn of haar nieuwe maatjes de deur uit. Kijk hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt!

Welk type schoentje past bij mijn kindje?

Als je de loopfase en de juiste maat voor jouw kind hebt bepaald komt nu natuurlijk het leukste gedeelte; een mooie schoen uitkiezen. Ben je opzoek naar een stoer schoentje? Kies dan voor een meisjes- of jongenslaars. Vind je sneakers voor je baby erg leuk? Kijk dan bij de babyfase voor de leukste babysneakers. Als je kleintje nog niet kan strikken, geen probleem. We hebben veterschoenen die ook een ritssluiting hebben zodat je kleintje de schoenen zelf aan- en uit kan trekken. Maar natuurlijk kan er ook gekozen worden voor een schoen met klittenband. Genoeg keuze! Kijk snel in de collectie voor verschillende kleuren. Houd je van knalkleuren, dan kun je voor neon details gaan. Ook zijn er super schattige schoentjes in zachtere kleuren, zoals pastel. Maar ook de moderne kleuren. Zoals witte sneakers en zwarte, legergroene en marine blauwe schoenen of sneakers zijn te vinden in de collectie. Neem snel een kijkje in de webshop en vind het allerleukste schoentje voor je dreumes.

Natuurlijk zijn we super benieuwd welke schoentjes je uitgezocht hebt voor je kleintje! We zouden het super leuk vinden als je dit zou willen delen met ons via Instagram. Tag ons in je story en wellicht zie je je grote, kleine trots stralen in een van onze Instagram stories! Heb je nog vragen, schroom dan niet om contact op te nemen met ons via onze klantenservice. Of stuur een berichtje via Whatsapp. Ook staan al onze verkooppunten open om je daarbij te helpen en u te voorzien van gepast advies en weg te gaan met de perfecte schoen voor je kleintje.