Leuke tips voor tijdens het binnen blijven met je kleintje

Leuke tips voor tijdens het binnen blijven met je kleintje
23 maart 2020 126 view(s)

Leuke tips voor tijdens het binnen blijven met je kleintje

Blijven jullie ook binnen? Wij van BunniesJR hebben een paar leuke tips om te kunnen doen wanneer je thuis zit met je kleintje. Speelse dingen waarvan je kleintje ook al wat dingetjes van kan leren.

Vingerverven
Ga weer eens ouderwets vingerverven met je kinderen. Zo blijven ze lekker creatief. Je hebt vast nog wel potjes verf staan voor ze. Hieruit komen de mooiste kunstwerken en kun je je huis weer even lekker opfleuren met de mooie kunstwerken die je kleintje maakt.

Bingo
Maak een bingo kaart en speel bingo. Als je het spelletje bingo zelf hebt kun je natuurlijk met de echte balletjes spelen. Heb je dat niet, kun je ook zelf bingo maken. Doe dit heel gemakkelijk met een hoed of muts, schrijf cijfertjes op een klein blaadje en vouw deze dubbel. Dit kun je dan met kleuren combineren: bijv. 1 t/m 10 is roze en 11 t/m 20 is blauw etc. Doe dit met bijvoorbeeld vouwblaadjes. Door het zelf te maken, kun je het spel aanpassen aan de leeftijd van je kleintje.

Opruimen (worden papa en mama vooral blij van)
Is de speelhoek een rommeltje? Ga dan spelenderwijs opruimen met je kinderen. Probeer ze zelf de spulletjes in een box of doos te doen, zodat het niet meer in de weg ligt. Je kunt bijvoorbeeld een verdeling maken met poppen/action figuren. Blokken netjes sorteren door een onderscheid te maken tussen vierkant en rechthoek en rondjes.

Maak een voetjes/handjes kunstwerk
Dip de voetjes in de verf en maak hier een afdruk van op een wit papier. Herhaal dit ook vaker en je ziet hoe leuk (en snel) de voetjes groeien. Ook met de handjes kun je dit natuurlijk doen.

Stempelen
Maak zelf stempels met aardappelen! Hoe leuk is het om zelf stempels te maken en de middag te gaan stempelen? Dit is echt iets wat je samen moet doen. Hoe werkt het? Je hebt een aardappel, verf, papier en een aardappelschilmesje nodig. Snij de aardappel in een aantal stukjes of door de helft. Vraag aan je kleintje wat een leuk figuurtje is en probeer deze uit te snijden of probeer er omheen te snijden, zodat je echt een stempel hebt. Doop de aardappel in de verf en stempel op het papier. Tada! Een eigen stempel.

Speurtocht
Speurtocht in huis. Je kan dit met pijlen, hints of een schatkaart doen (afhankelijk van de leeftijd van je kleintje). Knip de pijlen uit of teken deze op een a4 papiertje. Ook de hints kun je zo moeilijk maken als jezelf wilt. Je kunt natuurlijk ook zelf een schatkaart maken en samen op ontdekkingen tocht gaan.

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen te bedenken, maar hier heb je alvast een aantal ideeën. We hopen dat we wat inspiratie geven en dat er nog meer leuke to do’s uit komen. Wij van BunniesJR wensen jullie alvast erg veel plezier!